Az oldal a cookies-t (sütieket) használ. A weboldal böngészésével hozzájárulsz a böngésző aktuális beállításával a cookies használátához. 

Növényi, vegán fehérjék

Vegán vagy? Emésztési problémákat okoznak a hagyományos fehérjeporok? Vagy nem akarsz állati eredetű terméket fogyasztani?
Akkor a növényi fehérje a Te fehérjéd!

A növényi fehérjék csaknem a teljes aminosavprofillal rendelkeznek, magas rosttartalmúak, könnyen emészthetőek és jól hasznosulnak. A borsófehérje, a kendermag fehérje, a rizsfehérje és a szójafehérje önmagukban is értékes fehérjeforrások, de egymással kombinálva igazán értékes tápanyaggal táplálhatod a szervezeted.
 

Rendezés:

Melyik növényi fehérjét válasszam?

Szójafehérje
A szójababból készült szójafehérje minden esszenciális aminosavval rendelkezik, de a hagyományos fehérjékhez képest jóval alacsonyabb a biológiai értéke. Izomtömeg építésre nem hatékony fehérjeforrás.


Kendermag fehérje
A kender magjóból kinyert fehérje minden esszenciális aminosavat tartalmaz. Könnyen emészthető és hozzájárul az immunrendszer védelméhez. A kendermag nem tartalmaz THC-t (marihuána hatóanyagát.)

Borsófehérje
Népszerű fehérjeforrás, azonban nem tartalmazza az összes esszenciális aminosavat, így önmagában nem elég fogyasztani. Könnyen emészthető és biológiailag jól hasznosuló forrás. Kiváló diétás fehérje, mivel csökkentheti az éhségérzetet.

Rizsfehérje
Könnyen emészthető és jól hasznosuló fehérjeforrás. A rizsfehérjének van az egyik legteljesebb aminosav profilja, így hatékonyan segíti az izomépítést és a regenerációt, emelett segíti a zsírégetést.