Az oldal a cookies-t (sütieket) használ. A weboldal böngészésével hozzájárulsz a böngésző aktuális beállításával a cookies használátához. 

Gal K-komplex Forte vitamin, 20ml

Gal Vital
4.890 Ft
4.352 Ft
Kedvezmény: 538 Ft 11%
Menny.:db

A GAL K-komplex készítménye K1 és K2 vitamint is tartalmaz, pálma- és kókuszolajból nyert organikus olajban oldva. A K-vitamin legfontosabb feladata a véralvadás megfelelő elősegítése és az ásványi anyagok csontokba való beépülésének biztosítása.

• K-komplex vitamin cseppek
• Véd a szív- és érrendszert meszesedéstől
• Erős, egészséges, rugalmasabb csontszerkezet
• Ép fogak és szép, szimmetrikus arc fejlődés

Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Várható szállítás: 2023. szeptember 29.
Szállítási díj: 1.890 Ft
Egységár: 217,60 Ft/ml
Ízesítés:
Natúr
4.890 Ft
4.352 Ft
Kedvezmény: 538 Ft 11%
Menny.:db
Ezek a termékek még érdekelhetnek:

Termékleírás, jellemzők

Vitamin: Gal K-komplex vitamin

Többféle K-vitamin van: K1, K2 és K3. A K1-vitamin zöld leveles zöldségekben van jelen, a K2-vitamin állati belsőségekben (főleg csontvelőben, agyban és májban) és a fermentált nattoban (egy tradicionális japán étel, ami a Bacillus subtilis natto nevű baktériummal erjesztett szójababtalálható meg. Végül a K3-vitamin a szervezetünkben termelődik, ha nagy mennyiségű K1-vitamint fogyasztunk. K2-vitaminból többféle is létezik: az ún. menakinon-4 (MK-4) és a menakinon-7 (MK-7). Ezeknek van szintetikus (cisz-) és természetes (transz-) változata. A természetes MK-7 a legjobban hasznosuló ezek közül.

MIÉRT FONTOS PÓTOLNI A K-VITAMINOKAT?

Gyakorlatilag mindenki K-vitamin hiányban szenved. Aki sok zöld leveles zöldséget fogyaszt, elegendő K1-vitaminhoz jut, azonban a K2-vitamin fontosabb. Az viszont főleg füvet legelő állatok belsőségeiben és csontvelejében, agyában, illetve a fermentált nattoban van, ezeket pedig napi rendszerességgel nem fogyasztjuk nagy mennyiségben. A K1 vitamin felelős az egészséges véralvadásért, a K2 vitamin pedig elsősorban a szív- és érrendszer egészségéhez, valamint az anyagcsere megfelelő működéséhez szükséges.

A K-VITAMIN HATÁSA

Nemrég még nem tulajdonítottak különösebb fontosságot a K-vitaminoknak, mert csak a véralvadás-gátlásban látták szerepét a szervezetben. Annyi zöldséget pedig mindenki eszik, amennyi ahhoz kell, hogy ezt a szerepét megfelelően ellássa, hiszen ehhez kevés K1-vitamin is elegendő. Újabban azonban észrevették, hogy a szív- és érrendszeri betegségek (meszesedés) megelőzésében, a jó fogazat és csontozat kialakulásában és megtartásában, a csontritkulás megelőzésében, visszafordításában, valamint egyes daganatos betegségek gyógyításában és megelőzésében is komoly szerepük van, különösen a K2-vitaminnak. A legtöbb kutatás még csak a csontritkulásra és a szív- és érrendszeri betegségekre koncentrál, de már a mostani kutatásokból is jól látható, hogy a szervezet K3-vitamin szintje megemelésének, és a nagy dózisú K1- és K2-vitamin bevitelnek jelentős szerepe lehet a daganatos betegségek, a cukorbetegség és az Alzheimer-kór megelőzésében és kezelésében is. Ezenfelül pedig ha megfigyeljük azokat a népcsoportokat, akik ma is úgy élnek, mint ahogyan őseink éltek (vadászó-gyűjtögető népek), észrevehetjük, hogy jóval magasabb K1- és K2-bevitelt valósítanak meg a táplálkozásukkal, mint mi, és mentesek is a K-vitaminok hiányából adódó betegségektől.

A K2-vitamin segíti a D3-vitamin működését is, és éppúgy nélkülözhetetlen a számunkra. A K2-vitamin talán legfontosabb szerepe a szervezetben, hogy képes aktiválni olyan fehérjéket, amelyek azért felelősek, hogy a kalcium oda épüljön be, ahová szükséges (a csontokba és fogakba) és ne oda, ahol árt (lágyszövetek, vesék, erek). Nem csoda, hogy több tanulmány is igazolta, hogy a K2-vitamin fogyasztással arányosan csökken a koszorúér-elmeszesedés és a csontritkulás előfordulása, míg a kalciumfogyasztással arányosan növekszik e betegségek száma, de csak K2-vitamin hiány esetén, ami viszont általános. K2 hiányában az elfogyasztott kalcium tehát kifejezetten káros! Ha a D3- és K2-vitamin bevitelünk megfelelő, akkor az egészségesnek tartott kalciumfogyasztás töredéke mellett is több kalciumhoz jut szervezetünk, ugyanis sokkal jobban hasznosítjuk. A mai vadászó-gyűjtögető népek kalciumfogyasztása is veszélyesen alacsonynak tűnik, mégis nekik vannak a legerősebb csontjaik és fogaik még öregkorukban is.

Az eddigi tudományos vizsgálatokból és megfigyeléseiből a következő hatások tulajdoníthatóak a K2-vitaminnak, illetve a nagy dózisú K1-vitaminnak:

  • Véralvadás biztosítás
    A K-vitamin legfontosabb feladata, hogy befolyásolja a vér alvadási képességét, segítse a fehérjék összetapadását. Ha a vér nem képes a szükséges mértékben megalvadni, súlyos, életveszélyes helyzet alakulhat ki.

     
  • Érelmeszesedés gátlása
    Megakadályozza (és megfigyelések szerint vissza is fordítja) a szív- és érrendszeri meszesedést, ahogyan egyéb lágyszöveti és szervi (pl. vesék) meszesedést is.

     
  • Fogazat és arcszerkezet
    A K2 és D3 együtt megakadályozza és vissza is fordítja a fogkövességet, fogszuvasodást, sőt a kisebb lyukakat képes be is forrasztani (a dentin-réteget legalábbis). Kora gyermekkortól szedve biztosítja a szabályos, egészséges fogak és szép, szimmetrikus arc fejlődését.

     
  • Csontritkulás
    Megakadályozza a csontritkulást, az erős, egészséges, rugalmasabb csontszerkezet fejlődéséhez fontos. A K-vitamin a D-vitaminnal együtt biztosítja, hogy a fehérjék beépülhessenek a csontokba, és megkössék a létfontosságú ásványi anyagokat, különösen a kalciumot és a foszfort.

     
  • Az agy egészséges működése, Alzheimer-kór
    Segíti az agyműködéshez szükséges fehérjék előállítását, működését, az idegsejtek egészségének megőrzését. Nagy dózisú K2-vitamin egy vizsgálatban jelentősen javította Alzheimer-kóros betegek állapotát.

     
  • Daganatos megbetegedések ellen
    A nagy dózisú K1- és K2-vitaminnak is rákellenes hatása van. Egy vizsgálatban nagy dózisú K1-vitamint adva daganatos betegeknek, jelentősen javult az állapotuk, illetve meggátolta a daganat növekedését. Feltehetően a K3-vitamin szintjének növekedése miatt, amit a nagy dózisú K1-vitamin okozott.


K3-VITAMIN SZINT NÖVELÉSE

A nagy dózisú K1-vitamin jelentősen növeli a szervezetben a K3-vitamin képződését. A K3-vitamin a jelenlegi vizsgálatok alapján ígéretes a daganatos megbetegedések kezelésében. Termékben a K2-vitamin legaktívabb, természetes, MK-7-es formáját alkalmazták, és a K3-vitamin termelés fokozása érdekében nagy mennyiségű K1-vitamint is adunk hozzá. Semmi egyéb adalékanyagot nem tartalmaz, és mivel olajban van oldva, a felszívódása is kiváló.

A K2 MK-4-probléma áthidalása

A Gal termékek a K2-vitamin MK-7-es formáját tartalmazzák, mivel az EU-ban csak ez engedélyezett, a K2 MK-4-es formája nem. A termékekben található nagy dózisú K1-vitamin szintén remekül fokozza a szervezet K2 MK-4-szintjét. Őseink is K1-vitaminból alakítottak elegendő mennyiségű MK-4-et, ugyanis élelmiszerekből lehetetlen megfelelő mennyiségű MK-4-et bevinni, míg a K1-vitamin bőségesen fordul elő zöldségekben és állati belsőségekben is (ez utóbbiakban egy kevés MK-4 is van). Termékbe tehát a megengedett legtöbb K1-vitamint tettük a K2 MK-7-es változata mellé, hogy az MK-4-szintünket is fokozza. A K1 és a K2 sem túladagolható, minél több kerül a szervezetbe, annál jobb.

A K2 cisz/transz-problematika

A K2-vitaminoknak azontúl, hogy MK-4, MK-7 vagy éppen egyéb változatairól beszélünk, két formája létezik: cisz és transz. Csak a transz formájú hatásos és található meg a természetben. A K2 cisz-formája se nem természetes, se nem hatásos, sőt feltételezhető, hogy szintén tud kötődni a K2 receptoraihoz, és ezáltal elfoglalja azt a megfelelő transz-K2 elől. Azaz ha egy K2-alapanyagnak magas a cisz-tartalma, akár K2-vitamin-hiányhoz is vezethet. Sajnos a K2-alapanyagok többsége nem megfelelő cisz/transz-arányú, és minél rosszabb ez az arány, annál olcsóbb az alapanyag. Emiatt egyre több hatástalan (vagy akár ártalmas) K2-vitamint tartalmazó termék jelenik meg, egyre olcsóbban. Csak az olyan K2 MK-7 megfelelő, ami maximum 5% cisz-izomért tartalmaz (min. 95% transz mellett). Ezt persze nem szokták jelölni, de fontos tudni, hogy még a legnevesebb gyártók is sokszor a legolcsóbb, legrosszabb arányú alapanyagot használják, aminek akár 80%-a is lehet cisz (20% transz mellett).Mi a termékünkben sokáig egy virágesszenciaolaj-komponensekből előállított K2 MK-7-et használtunk, mert az volt az egyetlen szója- és egyéb allergének felhasználása nélkül készült és egyben legjobb cisz/transz-arányú alapanyag (max. 2% cisz, min.98% transz). Nemrég azonban megjelent egy még jobb arányú alapanyag, most már ennek van a világon a legjobb cisz/transz-aránya (1% alatti cisz, 99% feletti transz). Ez szintén szója- és egyéb allergén-mentes, és egyben az egyetlen olyan K2 MK-7, amelyet teljesen vegyszermentesen, pusztán erjesztéssel állítanak elő, így azonnal át is álltunk erre az alapanyagra.


ADAGOLÁS

Napi 12 csepp fogyasztását javasoljuk közvetlen szájba cseppentve, vagy az ételhez keverve. Folyadékba ne keverje!

Figyelmeztetés!
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó.


ÖSSZETEVŐK

Organikus (bio) MCT-olaj (bio pálma- és kókuszolajból), fillokinon (K1-vitamin), menakinon-7 (K2-vitamin), természetes antioxidáns: E-vitamin (kevert-tokoferolokból).

KISZERELÉS
Dobozos termék - 20 ml - 60 adag
Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Minőségét megőrzi: lásd a dobozon

Gyártja és forgalmazza: GAL SynergyTech Zrt.

Forrás: www.gal.hu
 

Kategória Vitaminok
Termékcsoport K-vitamin
Kiszerelés Olaj
Kiszerelési egység Doboz
Kiszerelés 20 ml (30 adag)
Vitaminok K-vitamin
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen
Vegán Nem
Vegetáriánus Igen
Mesterséges édesítőszerektől mentes Igen
Cukormentes Igen
Ízesítés Natúr

Hatóanyagok

 GAL K-komplex Forte vitamin
 Hatóanyag 12 csepp (1 adag) 
 K-vitamin komplex
  -> K1-vitamin
  -> K2-vitamin (MK-7)
1000 mcg 
900 mcg 
100 mcg 
*NRV 1333% 
1200% 
133% 

* NRV: Felnőttek számára javasolt napi adag

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményed!