Az oldal a cookies-t (sütieket) használ. A weboldal böngészésével hozzájárulsz a böngésző aktuális beállításával a cookies használátához. 

Gal Halolaj, 250ml

Gal Vital
4.390 Ft
3.905 Ft
Kedvezmény: 485 Ft 11%
Menny.:db

• Teljes spektrumú Omega-3-zsírsav forrás
• Hozzájárul a szív- és érrendszer egészségéhez
• Szellemi- és fizikai teljesítőképesség növeléséhez
• Memória javítás, immunerősítés

Mennyiségi kedvezmény:
2 db -tól
3.960 Ft / db
Elérhetőség: Raktáron
Nem értékelt
Várható szállítás: 2021. december 07.
Szállítási díj: 990 Ft
Egységár: 15,62 Ft/ml
Ízesítés
Citrus
4.390 Ft
3.905 Ft
Kedvezmény: 485 Ft 11%
Menny.:db
Ezek a termékek még érdekelhetnek:

Termékleírás, jellemzők

Omega-3: Gal Halolaj 

Halolajat és természetes tokoferolokat tartalmazó étrend-kiegészítő, 3475 mg Omega-3-mal. Tiszta és stabil, teljes spektrumú Omega-3-zsírsav forrás. Összhangban a természettel.

Nem átalakított, természetes formában tartalmazza az ember számára megfelelő EPA és DHA nevű Ω3 zsírsavakat és 4 féle tokoferolt (E-vitamin) is, hogy a lehető legstabilabb legyen. Enyhe hal íze van csak, amit szinte teljesen elfed a citromolaj, így nem kell többé tucatnyi kapszulát lenyelnünk. 1 evőkanálnyi kb. 15 db halolaj-kapszulának felel meg!

Az alga és az állati eredetű omega-3 a leghasznosabb az ember számára. A növényi omega-3 amellett, hogy csekély mértékben tud átalakulni a hasznos EPA és DHA formára, csökkenti egy dihomo-gamma-linolénsav nevű szintén gyulladáscsökkentő hatású hasznos zsírsav kialakulását a szervezetünkben.
Ennek a szintén fontos zsírsavnak a termelődését a túlzott omega-6 zsírsav fogyasztás is csökkenti, ezért különösen fontos, hogy ne növényi omega-3 források fogyasztásával kompenzáljuk a magas omega-6 zsírsav fogyasztásunkat, mert mindkettő csökkenti ennek a fontos gyulladáscsökkentő hatású zsírsavnak a szintjét a szervezetünkben. Az EPA és DHA ezzel szemben nem csökkenti, sőt. Az EPA és DHA bevitel nagyobb részét érdemes tisztított halolajat tartalmazó étrend-kiegészítőkből fedezni és csak kisebb részét tengeri halak és herkentyűk fogyasztásából, mert a vizeink ma már nagyon szennyezettek. 

Termék fejlesztésekor a fő szempontok a következők voltak:

  • A leghatásosabb omega-3 zsírsavakat (EPA, DPA és DHA) a természetben megtalálható ún. triglicerid formában tartalmazza és nem etil-észterek formájában.
  • Ezen hatóanyagok nagy mennyiségét képesek legyünk a szervezetünkbe juttatni a lehető legkevesebb szennyező-anyag kíséretében.
  • Legyen minél gazdaságosabb, ha ahhoz nem kell kompromisszumot kötni a hatásosság és tisztaság kárára.
  • Legyen nagyon stabil, kiküszöbölve a bomlékony omega-3 zsírsavak oxidációját, mind a szervezetben, mind a tárolás során.

Mindezek figyelembevételével a tisztított halolaj mellett döntöttek a gyártók, amelyet nagy mennyiségű természetes tokoferol-keverékkel (közismertebb nevén E-vitamin-komplex-szel) és kámfor-mentes rozmaring-kivonattal stabilizáltak. A lágyzselatin kapszulás termékek nem gazdaságosak és a megfelelő hatást csak sok kapszula lenyelésével lehet elérni, ezért döntöttek a kanalas verzió mellett. Enyhe ízéről a hozzáadott természetes citromolajjal gondoskodtak.

A termék literje kevesebb szennyezőanyagot tartalmaz, mint egyetlen átlagos szardínia konzerv! A napi adagja (kb. 10ml) pedig kb 1/100 annyit, miközben kb. 5x annyi omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint egy adag szardínia vagy lazac. Azaz egységnyi omega-3 zsírsavhoz kevesebb, mint századannyi szennyezőanyag kíséretében tudunk hozzájutni, mintha halakat fogyasztanánk.

Lehetetlen felsorolni a halolaj fogyasztásnak, azaz a megfelelő omega-3/6 arány és a magas EPA, DPA és DHA zsírsavak fogyasztásának előnyeit.

A kutatások által eddig talált legfontosabb előnyei röviden:

Agy és idegrendszer

  • Csökkenti a depressziót, agressziót, ingerlékenységet és rossz hangulatot. 
  • Segíti a tanulási folyamatokat és fejleszti az intelligenciát, növeli az agytömeget, fejleszti az agyat, különösen, ha már terhesség alatt és gyermekkorban is megfelelő a bevitel.

Szív- és érrendszer

  • Segít megtartani az erek rugalmasságát, szabályozza a szívritmust és koleszterinszintet.
  • Csökkenti a trombózis, stroke és infarktus kockázatát, ahogyan a triglicerid szintet és vérnyomást is karban tartja.

Egyéb

  • Segít megelőzni a fejlődő macula degenerációt (AMD), száraz szem-szindrómát és jó hatású a szem hajszálereire.
  • Erős gyulladáscsökkentő hatásánál fogva hatásosnak találták reumás ízületi gyulladásra is.
  • A bőr és haj egészségét, fényét segít megtartani.
  • A magas EPA és DHA vér-szintű emberekben lassabban rövidül a DNS-lánc végeit védő telomer, ami jelenleg a várható élethossz legpontosabb mutatója.


Az Omega-3 és Omega-6 zsírsavak a szervezetünk megfelelő működéséhez nélkülözhetetlenek, ugyanis az EPA és DHA nevű omega-3 zsírsavakból gyulladást csökkentő hatású hormon szerű anyagok termelődnek a szervezetünk minden sejtjében, míg az omega-6 zsírsavak túlfogyasztásából eredő egyik omega-6 zsírsavból (arakidonsav) gyulladást fokozó hatásúak. A leggyakoribb (ún. civilizációs) betegségek többsége pedig a magas általános gyulladásszint miatt alakulnak ki, amely magát az öregedést is fokozza.

Az ember genetikailag 1:1 arányhoz közeli omega-3/6 zsírsavarányra van “tervezve”. Őseink zsírsavaránya 1:1-hez közeli volt, ahogy a ma élő nagyon egészséges népcsoportoké is. Sajnos a mai kevés sósvízi hal fogyasztása és a magas omega-6 tartalmú növényi olajok és takarmányozott állatok zsírjának túlfogyasztása miatt ez az arány jelentősen eltolódott az omega-6 irányába (1:8 – 1:32). Ez az eltolódás számos betegség oka. A megfelelő arány helyreállításához a legjobb megoldás, ha jelentősen csökkentjük az omega-6-ban dús élelmiszerek fogyasztását, rendszeresen szedünk EPA- és DHA-tartalmú tiszta étrendkiegészítőket, valamint hetente többször fogyasztunk sósvízi halakat és herkentyűket. Az algaolaj kivételével az omega-3 tartalmú növényi olajok nem megfelőek, mert azokban nem EPA és DHA, hanem alfa-linolénsav (ALA) van omega-3 gyanánt. Ez azonban nem, vagy csak alig alakul át az emberi szervezetben hasznos EPA és DHA zsírsavakra.


ADAGOLÁS
Napi 1 evőkanál (~10ml) étkezéskor, akár salátára/pirítósra is, illetve ahogy jól esik.
Gyermekeknek testsúlyarányosan.

Figyelmeztetés!
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot.
Gyermekek elől elzárva tárolandó.


ÖSSZETEVŐK
Tisztított halolaj (98,6%), tokoferolokban gazdag növényi kivonat, citromolaj, természetes antioxidáns: rozmaring kivonat.

TERMÉKTULAJDONSÁGOK

  • Allergénmentes
  • Gluténmentes
  • Tojásmentes
  • Szójaallergén-mentes
  • Tejtermék- és laktózmentes
  • Kén-dioxid-mentes
  • Cukormentes
  • GMO-mentes
  • FSC minősített papír-alapanyag (CO31340)
  • Karbonsemleges gyártásból származó csomagolás
  • 100%-ban újrahasznosítható csomagolás

KISZERELÉS
Dobozos termék - 250 ml 

Száraz, hűvös helyen tárolandó.
Minőségét megőrzi: lásd a dobozon

Gyártja és forgalmazza: GAL SynergyTech Zrt.

Forrás: www.gal.hu
 

Kategória Omega zsírsavak
Termékcsoport Omega-3
Kiszerelés Olaj
Kiszerelési egység Doboz
Kiszerelés 240 ml
Gyógynövények Rozmaring
Gluténmentes Igen
Laktózmentes Igen
Vegán Nem
Vegetáriánus Nem
Fehérje típusa Állati
Mesterséges édesítőszerektől mentes Igen
Cukormentes Igen
Ízesítés Citrus

Összetevők

 GAL Halolaj
 Hatóanyag 10 ml (1 evőkanál) 

 Omega-3 zsírsav összesen
 -> ebből EPA
 -> ebből DHA
 -> ebből ALA+DPA+SDA

3475 mg 
1725 mg 
1150 mg 
600 mg 

  Természetes E-vitamin
 (alfa, béta, gamma és delta-
  tokoferolok keverékéből)
24 mg α-TE 
NRV*: 200% 
 

* NRV: Felnőttek számára javasolt napi adag

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményed!